makers

Karin Netten

Karin Netten

Regisseur | Voorheen maker bij KASKO

Karin Netten is sinds 2019 directeur bij KASKO (voorheen Kameroperahuis). Daarvoor was ze regisseur en later ook artistiek coördinator. Ze is afgestudeerd aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarvoor volgde ze de opleiding Docent Drama aan de NHL Hogeschool. Haar doel is om, samen met talentvolle generatiegenoten, het genre muziektheater en opera verder te ontwikkelen en vorm te geven. Karin wil ontroerende, tragikomische muziektheatervoorstellingen maken, waarin ieders talent tot bloei komt en waarmee ze een breed publiek enthousiasmeert en kennis laat maken met deze prachtige kunstvorm. 

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten. Vrij van sociale media, schoonheidsidealen, rollen waar we ons in moeten voegen. Ik Vertrek neemt ons mee naar een wereld waarin echtheid en moeder natuur de scepter zwaaien. Het kan. Toch?

Rondom de muziektheatervoorstelling Ik Vertrek heeft Kameroperahuis samen met twee middelbare scholen gewerkt aan een door de leerlingen geschreven, vormgegeven en gespeelde muziektheatervoorstelling. Zo ook met Thomas à Kempis College/Jena XL uit Zwolle

Tijdens de jaarlijkse projectweek van ArtEZ Conservatorium gingen studenten Klassieke Muziek aan de haal met de grootste muzikale hype uit de geschiedenis: La Folía. In Amerika ontstaan, waaide La Folía dankzij Columbus over naar Europa, waar het zulke uitzinnige dansfeesten veroorzaakte dat de paus het wilde verbieden. 
Tijdens de projectweek onderzochten de studenten vragen als: Hoe werkt een hype tegenwoordig? Is er een hedendaagse Folía? Hoe ver kan gekte gaan?
Geïnspireerd op de waanzinnige invloed die La Folía had op de diverse muziekstijlen, brachten de studenten in samenwerking met Kameroperahuis een muzikale voorstelling op verschillende plaatsen. Vanuit Kameroperahuis werkten Karin Netten en Céline Hoex mee als regie coaches, en Vera Selhorst als vormgeving coach.

Een eigentijdse muziektheatervoorstelling op locatie

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten.  Ik Vertrek vertelt het verhaal van een man en een vrouw die de hectische en oppervlakkige wereld met alle opgelegde schoonheidseisen en zo-dien-ik-me-te-gedragen-regels achter zich laten. Terug naar de natuur. Terug naar de eenvoud van het leven zoals het ooit bedoeld was: ultieme leegte, rust en eenvoud

De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar over de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom.

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Renán Zelada Cisneros

Renán Zelada Cisneros

Leila El Alaoui

Leila El Alaoui

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Marlies Bosmans

Marlies Bosmans

Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje Lemereis

Juliette Mout

Juliette Mout