makers

Karin Netten

Karin Netten

Regisseur | Voorheen maker bij KASKO

Karin Netten is sinds 2019 directeur bij KASKO (voorheen Kameroperahuis). Daarvoor was ze regisseur en later ook artistiek coördinator. Ze is afgestudeerd aan de Regie Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarvoor volgde ze de opleiding Docent Drama aan de NHL Hogeschool. Haar doel is om, samen met talentvolle generatiegenoten, het genre muziektheater en opera verder te ontwikkelen en vorm te geven. Karin wil ontroerende, tragikomische muziektheatervoorstellingen maken, waarin ieders talent tot bloei komt en waarmee ze een breed publiek enthousiasmeert en kennis laat maken met deze prachtige kunstvorm. 

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar over de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom.

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten. Vrij van sociale media, schoonheidsidealen, rollen waar we ons in moeten voegen. Ik Vertrek neemt ons mee naar een wereld waarin echtheid en moeder natuur de scepter zwaaien. Het kan. Toch?

Tijdens het Stadsfestival 2013 presenteerde Kameroperahuis een komische tragedie met een zwart jaren '80 randje op een prachtige Zwolse locatie.

Zigeunerkoningin Amalia Bandi overleed op 12 april 1925 in een woonwagen aan de Holtenbroekerdijk in Zwolle. Drie weken voor haar dood was zij daar neergestreken met een groep van vijftig zigeuners. Onder groot eerbetoon werd zij begraven, de stoet werd door vele mensen gadegeslagen. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw is haar graf een muzikaal bedevaartsoord geweest voor zigeuners uit heel Europa. Het onbekende maar mooie verhaal van deze bijzondere vrouw vormt de inspiratie voor een stadsopera die als een zwerftocht door Zwolle gaat.

Studenten Music technology and performance van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Muziektheater van ArtEZ Arnhem zijn in oktober 2015, na een eerste kennismaking met elkaar, begonnen aan een gezamenlijk project bij Kameroperahuis.

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg