makers

Kenza Koutchoukali

Kenza Koutchoukali

Regisseur

Kenza Koutchoukali (1988) ontdekte de magie van het opera maken als tienjarige in het kinderkoor van Puccini’s Tosca en opnieuw tien jaar later aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, toen ze in opdracht van de educatieafdeling van De Nationale Opera een bewerking maakte van Brittens Billy Budd. Na drie jaar bij De Nationale Opera, waar ze een gedegen basis kreeg in community art en dramaturgie, was ze in 2015 klaar voor haar eerste eigen regie. De Volkskrant prees deze bewerking van Mozarts Figaro voor het Café Theater Festival Utrecht. Na haar eerste hedendaagse opera All Rise! bood De Nationale Opera haar een tweejarig talenttraject aan, wat ze recentelijk heeft afgerond. Kenza’s regie gaat met minimale middelen naar de kern van het verhaal, de schoonheid van opera en de fantastische dimensie die de realiteit heet. 

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

En ze leefden nog lang en gelukkig… Hoezo lang? Hoezo gelukkig? En hoezo meervoud? In deze korte, zwart-komische liedcyclus maak je aan de hand van twaalf nieuwe liederen kennis met Stella, een jonge vrouw die totaal gedesillusioneerd is door de sprookjes zoals zij ze kent. Want die bestaan helemaal niet. Haar leven is volstrekt geen sprookje. Maar heeft ze eigenlijk wel een sprookje nodig om magie te vinden? In This is (not) a fairy tale bezingen een zangeres, pianist en violist de magie van het leven. Duistere thema’s inbegrepen.

Wat gebeurt er als jonge theatermakers op een bijzondere locatie de kans krijgen om vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij muzikale theaterroute SPRUIT!

De makers van het Zwolse Kameroperahuis krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. Soms zijn het voorlopers van volledige voorstellingen. Aan het eind van deze week presenteren zij het resultaat tijdens SPRUIT. Je loopt als bezoeker van de ene naar de andere performance op onbekende achter-de-schermen-plekken in Schouwburg Odeon. Laat je verrassen door wat onze jonge theatermakers in huis hebben!

Wat gebeurt er als jonge theatermakers de kans krijgen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien bij de theaterroute SPRUIT. De makers van Kameroperahuis krijgen een week de tijd om korte performances te maken. Aan het eind van deze week presenteren zij het resultaat in de theaterroute SPRUIT. Tijdens een route door het Perrontheater loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze jonge theatermakers in huis hebben

Collega's

bekijk alle makers
Wessel de Vries

Wessel de Vries

Roel Goedhart

Roel Goedhart

Juliette Mout

Juliette Mout

Céline Hoex

Céline Hoex

Renán Zelada

Renán Zelada

Sara van Gennip

Sara van Gennip