makers

Kenza Koutchoukali

Kenza Koutchoukali

Regisseur | Voorheen maker bij KASKO

Kenza Koutchoukali (1988) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht toen zij opdracht kreeg van de educatieafdeling van De Nationale Opera (DNO) om een bewerking te maken met en voor jongeren van Brittens Billy Budd. Vanaf dat moment lag haar focus op opera. Na haar eerste hedendaagse opera All Rise! van Jan-Peter de Graaff, volgde zij bij DNO een tweejarig talenttraject. Vlak daarna werd Kenza regisseur bij KASKO en maakte zij met Anne-Maartje Lemereis de liedcyclus This is (not) a fairy tale. In 2020 regisseerde zij bij Opera Zuid de online operaserie Bonsai Garden en de kindervoorstelling Goud! In 2021 maakt ze haar regiedebuut bij De Nationale Opera met de familievoorstelling Anansi! en slaat ze wederom de handen in een met Jan-Peter de Graaff voor het monodrama Parallax, uitgevoerd door Katrien Baerts en Het Collectief. In haar regie zoekt Kenza naar The Fantastic Dimension of reality: woorden die ze zelf had willen bedenken, maar las in een boek van fotograaf Jean-Claude Gautrand.

Tussen 2019 en 2021 werkte Kenza bij KASKO o.a. mee aan This is (not) a fairy tale en SPRUIT.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

En ze leefden nog lang en gelukkig… Hoezo lang? Hoezo gelukkig? En hoezo meervoud? In deze korte, zwart-komische liedcyclus maak je aan de hand van twaalf nieuwe liederen kennis met Stella, een jonge vrouw die totaal gedesillusioneerd is door de sprookjes zoals zij ze kent. Want die bestaan helemaal niet. Haar leven is volstrekt geen sprookje. Maar heeft ze eigenlijk wel een sprookje nodig om magie te vinden? In This is (not) a fairy tale bezingen een zangeres, pianist en violist de magie van het leven. Duistere thema’s inbegrepen.

Wat gebeurt er als jonge theatermakers de kans krijgen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat kun je zien bij de theaterroute SPRUIT. De makers van Kameroperahuis krijgen een week de tijd om korte performances te maken. Aan het eind van deze week presenteren zij het resultaat in de theaterroute SPRUIT. Tijdens een route door het Perrontheater loop je als bezoeker van de ene naar de andere performance en word je verrast door wat deze jonge theatermakers in huis hebben

Wat gebeurt er als jonge theatermakers op een bijzondere locatie de kans krijgen om vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij muzikale theaterroute SPRUIT!

De makers van het Zwolse Kameroperahuis krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. Soms zijn het voorlopers van volledige voorstellingen. Aan het eind van deze week presenteren zij het resultaat tijdens SPRUIT. Je loopt als bezoeker van de ene naar de andere performance op onbekende achter-de-schermen-plekken in Schouwburg Odeon. Laat je verrassen door wat onze jonge theatermakers in huis hebben!

Collega's

bekijk alle makers