makers

Lies Colman

Lies Colman

Muziek & Concept | Voorheen maker bij KASKO

Lies Colman is een klassieke pianiste van Vlaamse bodem en voortdurend op zoek naar nieuwe muzikale en artistieke uitdagingen, on en off stage. Met twee masterdiploma’s op zak verkent ze al enkele jaren de verschillende kanten van het pianistenbestaan: als soliste, kamermuzikante, operarepetitor, muziektheatermaakster en ook als dirigent. Ze hoopt dat haar muzikale carrière een nooit-eindigende reis zal blijven, geografisch én artistiek. Sinds 2013 is ze als docente piano verbonden aan het Koninklijke Conservatorium Antwerpen en werd ze daar in 2015 tevens Artistiek coördinator van de Specifieke Lerarenopleiding Muziek. In 2016 is Lies aangesteld als artistiek coordinator bij de Klassieke Muziek afdeling.

Haar fascinatie voor de creatieve mogelijkheden van muziektheater brachten Lies bij KASKO (voorheen Kameroperahuis), waaraan ze tussen 2013 en 2017 verbonden was. Ze arrangeerde o.a. de muziek voor It Takes Four en heeft ze het concept en de muziek van Before I Die ontwikkeld.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

"Ben: Zal ik je anders een verhaal vertellen? Lira: Daar ben je toch helemaal niet goed in. Ben: Zal ik je dat verhaal vertellen over die blinde mol, die altijd aan iedereen vraagt hij ze eruit zien?" Ben en Lira wonen al jaren in een zelf gegraven, solide gangenstelsel. Op een dag wordt hun onbezorgde leventje bruut overhoop gehaald…

De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar over de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom.

Met als thema vrijheid en Fidelio als inspiratiebron creëerde Kameroperahuis in de voormalige gevangenis aan de Noordsingel een ervaring over vrijheid en opoffering. Het publiek trok voorbij gesloten deuren, via ommuurde luchtruimten en benauwde cellen door de gevangenis en beleefde vier perspectieven op vrijheid en onvrijheid anno 2013.

Tijdens het Stadsfestival 2013 presenteerde Kameroperahuis een komische tragedie met een zwart jaren '80 randje op een prachtige Zwolse locatie.

Over de voorstelling: op zaterdag 20 en zondag 21 december 2014 trakteerde Kameroperahuis bezoekers van het jubileumweekend in Theater Odeon op de originele zangperformance ‘It Takes Four’.

1 -  2 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg