makers

Linde Schinkel

Linde Schinkel

Zangeres, Performer | Voorheen maker bij KASKO

Linde Schinkel treedt als klassiek sopraan met een afgeronde masteropleiding veelvuldig op in uiteenlopende concerten. Ze houdt ervan met zingen het verhaal en de emotie van de muziek over te dragen. Naast haar werkzaamheden als solist maakt Linde met VOX Muziektheater eigentijdse muziektheaterprogramma’s. Ze zoekt naar de mogelijkheden om met klassieke muziek een breder en jonger publiek te bereiken. Samen met andere kunstdisciplines is ze op ontdekkingstocht naar nieuwe vormen van muziektheater en muziek. 

Tussen 2013 en 2016 was Linde als zangeres en performer betrokken bij KASKO (voorheen Kameroperahuis), o.a. bij It Takes Four en Leonore's Fidelio.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Op zaterdag 21 december en zondag 22 december 2013 verraste Kameroperahuis het publiek in de passage van het Zwolse Maagjesbolwerk met een muzikale Kerstperformance.

Over de voorstelling: op zaterdag 20 en zondag 21 december 2014 trakteerde Kameroperahuis bezoekers van het jubileumweekend in Theater Odeon op de originele zangperformance ‘It Takes Four’.

Jonge makers Kameroperahuis krijgen carte blanche voor muziektheaterexperiment Spruit! Een leeg kantoorpand, tien van onze jonge, professionele muziektheatermakers en vijf lange dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dit moet resulteren in Spruit!, muziektheater met een bite, een exclusieve theaterroute door een Zwols kantoorpand op vrijdag 5 februari; een vrijdagmiddagborrel vol muziek en theater, ongepolijste parels en uitprobeersels. Spruit! is bedoeld voor iedereen die in de laatste uurtjes van de werkweek onder het genot van een borrel wil proeven van ons kleinschalige muziektheater. 

Met als thema vrijheid en Fidelio als inspiratiebron creëerde Kameroperahuis in de voormalige gevangenis aan de Noordsingel een ervaring over vrijheid en opoffering. Het publiek trok voorbij gesloten deuren, via ommuurde luchtruimten en benauwde cellen door de gevangenis en beleefde vier perspectieven op vrijheid en onvrijheid anno 2013.

Collega's

bekijk alle makers
Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Raphael Jacobs

Raphael Jacobs

Marnix Vinkenborg

Marnix Vinkenborg

Juliette Mout

Juliette Mout

Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje Lemereis