makers

Lucas Wiegerink

Lucas Wiegerink

Componist | Voorheen maker bij KASKO

Lucas Wiegerink (Amsterdam, 1985) is een veelzijdig componist die zich laat inspireren door beeldende kunst, literatuur, geschiedenis en wetenschap. In zijn muziek zijn invloeden te horen van oude muziek, jazz en wereldmuziek en regelmatig integreert hij elektronica in zijn werken. Wiegerink heeft een grote liefde voor muziektheater, waarin hij altijd op zoek is naar echte verwevenheid van de verschillende disciplines.

Zijn muziek wordt uitgevoerd op festivals in binnen- en buitenland en door ensembles als het Nieuw Ensemble, het Nederlands Kamerkoor, Ensemble Electra, het Nederlands Studenten Kamerorkest, het Ricciotti Ensemble, Orkest De Ereprijs en The Choir of the Cathedral Church of St John the Divine uit New York City. Ook meesterpianist Severin von Eckardstein voerde werk van hem uit. Voor KASKO (voorheen Kameroperahuis) schreef hij het muziektheaterwerk Being Arthur (2014) en de kameropera Ik Vertrek (2015).

Lucas Wiegerink studeerde compositie aan de conservatoria van Amsterdam (Richard Ayres en Willem Jeths), Den Haag (Martijn Padding en Louis Andriessen) en aan de Manhattan School of Music in New York (Susan Botti). Hij was prijswinnaar op onder meer het Prinses Christina Compositieconcours en het Henriëtte Bosmansconcours en de Volkskrant noemde hem een 'uitgesproken talent'. In seizoen 2014-2015 was hij Young Composer in the Spotlights in Musis Sacrum te Arnhem. Naast zijn activiteiten als componist is Wiegerink dirigent van Muziektheaterkoor De Plaats.
 

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

Een eigentijdse muziektheatervoorstelling op locatie

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten.  Ik Vertrek vertelt het verhaal van een man en een vrouw die de hectische en oppervlakkige wereld met alle opgelegde schoonheidseisen en zo-dien-ik-me-te-gedragen-regels achter zich laten. Terug naar de natuur. Terug naar de eenvoud van het leven zoals het ooit bedoeld was: ultieme leegte, rust en eenvoud

Tijdens het Stadsfestival 2013 presenteerde Kameroperahuis een komische tragedie met een zwart jaren '80 randje op een prachtige Zwolse locatie.

Leven zonder opsmuk, regels en verwachtingen, terug naar onze oerinstincten. Vrij van sociale media, schoonheidsidealen, rollen waar we ons in moeten voegen. Ik Vertrek neemt ons mee naar een wereld waarin echtheid en moeder natuur de scepter zwaaien. Het kan. Toch?

De legende van Koning Arthur trekt al ruim 1500 jaar over de wereld. Waar er behoefte was aan een heldenverhaal dook Arthur op. En door alle tijden heen vond hij steeds een nieuwe invulling voor zijn heldendom.

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg