makers

Raphael Jacobs

Raphael Jacobs

Kostuumontwerper
Website

Raphael R. Jacobs (1994) is een interdisciplinair kunstenaar, kostuumontwerper en schrijver gevestigd in Amsterdam en Berlijn. In interdisciplinaire settings combineert Raphael disciplines als muziek, taal en design. Na een opleiding beeldende kunst en modevormgeving (Kunsthochschule Berlin), voltooide Raphael een masteropleiding aan het Sandberg Instituut in Amsterdam en studeerde tegelijkertijd Orgelmuziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Sinds 2018 werkt Raphael samen met Ludger Engels en ontwierp Raphel kostuums voor 'Il Trionfo del Tempo e del Disinganno', 'La Calisto' en het toneelstuk 'Lulu' in Theater Aachen. In Amsterdam maakte Raphael installatiewerken voor W139, Perdu, Brakke Grond en het Opera Forward Festival. Voor het Sprengelmuseum Hannover, Meetfactory Prague en Antichambre Düsseldorf maakte Raphael werken voor en met de kunstenaar Andreas Greiner. In 2021/22 blijft Raphael samenwerken met Sjaron Minailo en assisteert en begeleidt zowel in het onderwijs als in freelance projecten. Sinds 2018 is Raphael ook redacteur van het muziektijdschrift Positionen en publiceert daar poëzie en kritieken.

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Over de grote ondraaglijkheid van de kleine dingen

Een man komt binnen in een kerk. Hij worstelt met zichzelf, zijn paraplu en zijn kleine maar ondraaglijke leed. Van kalknagels en hondenpoep tot altijd in de verkeerde rij staan – het houdt niet op. Zó ondraaglijk, radeloos is hij ervan. Wie luistert er? Waarom redt niemand hem? En wil hij eigenlijk wel gered worden? 

Een klein leed is tragikomisch muziektheater over dooie mussen en halflege glazen. Een voorstelling van KASKO en Consensus Vocalis, in regie van Stijn Dijkema. Met een monoloog, een hoorn en een vrouwenkoor brengen ze een ode aan het leed dat leven heet.

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg