makers

Robbert Klein

Robbert Klein

Performer, Muzikant | Voorheen maker bij KASKO

Robbert Klein studeerde af aan de opleiding Muziektheater van de Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. Tijdens zijn studie liep hij stage bij TG Siberia in de voorstelling Prinses van Tuig en Richel (Winnaar Zilveren Krekel) en speelde hij o.a. in Life and Times II van de New Yorkse theatergroep Nature Theatre of Oklahoma. Robbert is (mede)oprichter van het Muziektheater Collectief CLUB GEWALT. Met dit collectief speelde hij o.a. op De Parade, het Fringe Festival en de Rotterdamse Operadagen. Afgelopen jaar was hij te zien in de voorstelling The Humans van Alexander Singh. Voor deze voorstelling schreef hij tevens de muziek. The Humans was te zien in de Rotterdamse Schouwburg, in BAM New York en Festival D ‘Avignon. Verder was Robbert als performer en songwriter betrokken bij de voorstelling Amsterdammers van Orkater en maakte en speelde hij de korte Beyonce Opera Winterlicous op de winterparade.

Robbert was als performer en muzikant in 2014 en 2015 betrokken bij KASKO (voorheen Kameroperahuis), waar hij meespeelde in o.a. De Poolse Minnaar.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

De meest intieme festivalavond van Nederland is terug. Na avonden in Nijmegen, Deventer en Amsterdam komt de karavaan vol aanstormend talent vrijdag 23 september aan in Zwolle. Het Wilde Oosten is een variërende en verrassende avond waarbij de schrijvers, theatermakers en muzikanten van morgen het podium betreden.

Tijdens Het Wilde Oosten maak je kennis met de nieuwste lichting talent uit het Oosten des lands, geselecteerd door Kameroperahuis en De Nieuwe Oost (Wintertuin, Generale Oost en productiehuis Oost-Nederland). Elk jaar toert Het Wilde Oosten door Nederland.

Robbert Klein, Yung-Tuan Ku en Mervyn Groot brengen onder de noemer Halo-1 een videogame-ervaring in geluid door twee slagwerkers en een stem. Zanger en pianist Jan Terlouw Junior tovert met zijn karakteristieke stem en swingende spel Hedon om in een dampende jazzclub uit de jaren ’20. Danscollectief Arnhemse Meisjes brengt een voorstelling over onze samenleving en de relatie tussen mensen. De Jonge Blonde Goden, Wout Waanders en Laurens van de Linde presenteren een muzikaal reisverhaal over rondtrekken door Amerika, verteld met voordrachten, muziek en blonde haren. Iedere editie van Het Wilde Oosten wordt aangevuld met een lokale gast. In Hedon is dat Michelle Brouwer, schrijfster en net afgestudeerd aan de opleiding Creative Writing van ArtEZ.
Het Wilde Oosten-programma in Hedon wordt verstevigd door de bijdrage van Tracey Silhouette. Deze indie-, pop en folkband, in bezit van een Hedon-beurs, zal tijdens Het Wilde Oosten van zich laten horen, en speelt tijdens de afterparty.

Jong en relatief onbekend talent wordt steeds minder geprogrammeerd in de reguliere theaters en schouwburgen. Met de afwisselende, spannende vorm van een festivalavond als Het Wilde Oosten proberen de organiserende productiehuizen dit tij te keren. Tijdens deze avond wordt het publiek op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen en de nieuwste talenten in het culturele veld. Niet alleen door naar ze te kijken, maar ook door na afloop met ze in gesprek te gaan.

Studenten Music technology and performance van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Muziektheater van ArtEZ Arnhem zijn in oktober 2015, na een eerste kennismaking met elkaar, begonnen aan een gezamenlijk project bij Kameroperahuis.

In april 2014 presenteerde Kameroperahuis De Poolse Minnaar in het theater. In 2013 is deze bijzondere muziektheaterproductie opgevoerd in het kader van het jubileumproject ‘Eeuwige Jeugd’ van de BNG Bank en het BNG Cultuurfonds. In 2014 was De Poolse Minnaar te zien voor publiek in het Compagnietheater te Amsterdam en in Schouwburg Odeon te Zwolle.

Jonge makers Kameroperahuis krijgen carte blanche voor muziektheaterexperiment Spruit! Een leeg kantoorpand, tien van onze jonge, professionele muziektheatermakers en vijf lange dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dit moet resulteren in Spruit!, muziektheater met een bite, een exclusieve theaterroute door een Zwols kantoorpand op vrijdag 5 februari; een vrijdagmiddagborrel vol muziek en theater, ongepolijste parels en uitprobeersels. Spruit! is bedoeld voor iedereen die in de laatste uurtjes van de werkweek onder het genot van een borrel wil proeven van ons kleinschalige muziektheater. 

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg