Roel Goedhart (1987) begon op 7-jarige leeftijd met gitaarspelen. Hij behaalde in 2011 zijn bachelor klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lydia Kennedy. In 2013 volgde hij een master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag alwaar hij afstudeerde bij Enno Voorhorst. Voortdurend zocht Roel naar verbreding en verdieping. Hij volgde een groot aantal masterclasses, specialiseerde zich in het modern klassieke repertoire en verbreedde zijn spel in de stijlen flamenco, pop en jazz.
Roel speelde als solist, begeleider en maker in diverse voorstellingen, concerten, tv-items en films waaronder de voorstellingen The Addams Family (Tec Entertainment), Bloedbroeders (Rast), de korte dansfilm Le Médaillon (BravaTV) en Canto Ostinato (Canto Collectief).
Bij KASKO heeft Roel zijn veelzijdigheid zoveel mogelijk laten zien en ontwikkeld. Van 2017 t/m 2021 speelde hij mee in o.a. Welstaat, Een Kersentuin, Requiem voor de IJsselcentrale en De Berg van de Angst.
bekijk huidige makers | bekijk oud-makersStel dat er een fysieke plek is tussen leven en dood. Een berg als bedevaartsoord, voor iedereen die iemand heeft verloren of het einde vreest. Een berg die je kunt beklimmen, bezoeken en weer verlaten. Geïnspireerd door deze berg onderzoekt theatermaker Tim Hammer zijn grootste angst: onze sterfelijkheid. In De Berg van de Angst volgen we een levensechte pop tijdens haar laatste reis op aarde. In samenspel met klassieke gitaar laten drie poppenspelers haar dansen alsof haar leven ervan afhangt. Het resultaat: een fysieke en muzikale voorstelling. Klim je mee? Naar de top van de berg, waar we de angst achterlaten?
Tim Hammer maakte naar aanleiding van deze voorstelling een videopodcast die je kunt beluisteren tijdens het wandelen in jouw eigen buurt. Klik hier om naar de videopodcast te gaan.
Wie nieuwsgierig is naar de makers van muziektheaterbeleving Welstaat (2018, Frederiksoord) kon tijdens de Open Monumentendagen 2017 al met ze kennismaken!
De sloop van de Centrale Harculo – beter bekend als de IJsselcentrale – is inmiddels afgerond. Ruim 60 jaar is op dit terrein energie opgewekt en is het gebouw beeldbepalend geweest voor Zwolle-Zuid. Nu is het tijd om afscheid te nemen van dit iconische gebouw. Veel bewoners hebben verhalen en herinneringen over dit iconische gebouw die een podium verdienen. Deze verhalen brachten we in de zomer van 2019 samen in en rondom de voormalige Centrale Harculo in de muzikale theaterroute Requiem voor de IJsselcentrale.
Wat gebeurt er als jonge muziektheatermakers de kans krijgen om vrijuit te experimenteren op een bijzondere locatie? Dat ontdek je bij deze zevende editie van maakweek SPRUIT. Een speciale editie van SPRUIT: we nemen afscheid van een groot deel van onze makers. Zij maken in 2022 plaats voor een nieuwe lichting. Nog een laatste keer gaan de makers in deze samenstelling de uitdaging aan: in één week tijd maken ze een verrassend programma van korte scènes en performances. Op donderdag 9 december presenteren zij het resultaat tijdens SPRUIT. Tijdens een muzikaal theaterprogramma in het Perrontheater ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Laat je verrassen door wat onze makers in huis hebben!
Wat gebeurt er als jonge theatermakers op een bijzondere locatie de kans krijgen om vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij muzikale theaterroute SPRUIT!
De makers van het Zwolse Kameroperahuis krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. Soms zijn het voorlopers van volledige voorstellingen. Aan het eind van deze week presenteren zij het resultaat tijdens SPRUIT. Je loopt als bezoeker van de ene naar de andere performance op onbekende achter-de-schermen-plekken in Schouwburg Odeon. Laat je verrassen door wat onze jonge theatermakers in huis hebben!