makers

Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Regisseur
Website

Stijn Dijkema (1992) studeerde in 2021 af aan de regie opleiding in Amsterdam met een eigentijdse bewerking van het stuk Oedipus. Sinds zijn afstuderen heeft hij verschillende projecten geregisseerd, onder andere bij De Nationale Opera. Hier maakte hij In Nabijheid, een opera film waarin het koor van de De Nationale Opera het koor Black Harmony uit Amsterdam Zuid-Oost muzikaal ontmoet. Ook richtte Stijn tijdens de lockdown het platform “Acteur aan de Deur” op dat voorstellingen tot aan de voordeur brengt. Hij schreef en regisseerde hiervoor de voorstelling Een hart onder de riem. Met zijn guerrilla locatie theatergroep TG Vagebond realiseert hij intieme locatie voorstellingen op onconventionele locaties over grote wereldse thema’s zoals het klimaat.

Stijn zoekt altijd de maatschappelijk urgente thema’s op en vind radicale vormen om deze bespreekbaar te maken. Soms door een vinger op de zere plek te leggen en soms juist door een handreiking te doen. 

bekijk huidige makers

Betrokken bij o.a.

Wat gebeurt er als elf jonge muziektheatermakers de kans krijgen om één week vrijuit te experimenteren? Dat ontdek je bij SPRUIT! 

De makers van KASKO krijgen ook dit jaar een week de tijd om korte scènes en performances te maken. De resultaten komen samen tijdens SPRUIT. In een muzikale theaterroute door expositieruimte RAWSpace ontdek je als bezoeker de ene na de andere performance. Maak kennis met nieuwe én vertrouwde makers van KASKO in een avontuurlijk programma: een ode aan het experiment en het zelf maken. Laat je verrassen door wat onze jonge muziektheatermakers in huis hebben!

vorige | 1 -  2 - 

Collega's

bekijk alle makers
Stijn Dijkema

Stijn Dijkema

Lisanne van Aert

Lisanne van Aert

Beppie Schalken

Beppie Schalken

Eva Beunk

Eva Beunk

Juliette Mout

Juliette Mout

Daantje Idelenburg

Daantje Idelenburg