makers

Vera Selhorst
Vera Selhorst

Vera Selhorst

Scenograaf | Voorheen maker bij KASKO

Vera Selhorst (1992) is een scenograaf die decor, kostuum, beeldende installaties en licht ontwerpt. Haar werk kenmerkt zich door onconventionele vertalingen van tekst, geluid en concepten naar beeld die groot zijn in de uitwerking. Vera studeerde Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar afstuderen heb heeft ze verschillende projecten gerealiseerd voor onder andere KASKO (voorheen Kameroperahuis) met regisseur Mart van Berckel, Het Van Gogh Museum en Club Gewalt. Deze variatie van projecten daagt mij uit om vanuit verschillende perspectieven te kunnen ontwerpen.

Tussen 2016 en 2019 werkte Vera bij KASKO o.a. mee aan Bake That Awesome Pie, Before I Die, Welstaat en Een Kersentuin.

bekijk huidige makers | bekijk oud-makers

Betrokken bij o.a.

De Bruisende Buren zijn weer bezig! Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2017 presenteren zij de wervelende show ‘De Bruisende Buren goes Wild’. Een spectaculaire voorstelling bomvol nieuwe muziek, geïnspireerd op de thema's en muziek van de geruchtmakende musical Hair.

Kameroperahuis ontdekte dramatische personages in een vlog en tutorial op het internet, en besloot een muziektheatervoorstelling te maken met als basis de exacte gesproken teksten uit de vlog en tutorial. 

Daar staat Alize dan. Net terug van haar grote reis en de wereld ligt aan haar voeten. Een oneindigheid aan mogelijkheden en kansen. Maar ook een wereld vol keuzes, verwachtingen en onzekerheden. De jonge Alize is ondernemend, gepassioneerd en weet wat ze wil. Met haar grote liefde Ernst wandelt ze zelfverzekerd door het leven. Totdat de twijfel toeslaat en ze de weg kwijt raakt. Lukt het haar om naar zichzelf te luisteren en voor haar eigen pad te kiezen?

In 2018 komen verschillende verhalen van ‘onder de toren’ tot leven. Lokale verhalen die al generaties bekend zijn of juist nu ontstaan. Over unieke objecten in de toren, over onvergetelijke gebeurtenissen die de toren heeft waargenomen of over het leven van bijzondere mensen die met de toren zijn verbonden. Al deze verhalen vallen onder het grootschalige project Under de Toer. In dit project worden 32 verhalen uit 32 dorpen tot leven gebracht met als gemene deler 'onder de toren'. Under de Toer maakt onderdeel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa.

In de zomer van 2017 reist een bijzondere en hartstochtelijke muziektheaterproductie van Kameroperahuis en I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp langs enkele Nederlandse festivals en door Vlaanderen Before I Die. In de voorstelling gaan aria's van Madama Butterfly en Norma - gearrangeerd voor een intieme kamermuzieksetting - een dialoog aan met een nieuw geschreven monoloog voor een man.

1 -  2 -  3 -  volgende

Collega's

bekijk alle makers