Talentontwikkeling

Talentontwikkeling

KASKO biedt jonge talentvolle muziektheatermakers de mogelijkheid zich binnen een persoonlijk ontwikkeltraject gedurende gemiddeld drie jaar te verdiepen in hun vak, hun talenten te verbreden en zichzelf in de markt te zetten. Tekstschrijvers, componisten, regisseurs, musici en vormgevers werken in wisselende samenstellingen aan verrassende voorstellingen en projecten door het hele land.

Talentontwikkelingstraject bij KASKO
Bij het begeleiden van de jonge makers hebben we drie kerndoelen: het verder ontwikkelen van de persoonlijke artistieke signatuur, het stimuleren van ondernemerschap en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Bovendien dragen we via de ontwikkeling van deze makers bij aan de diversiteit en de ontwikkeling van het muziektheatergenre. We begeleiden zowel individueel als collectief en helpen de makers zich in de breedte te ontwikkelen.  

> Bekijk de huidige makers van KASKO

Ons netwerk
KASKO werkt nauw samen met o.a. ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Zwolse theaters, De Nieuwe Oost, Stadkamer Zwolle, Orkest de Ereprijs, Consensus Vocalis, Collectie Overijssel en het Theaterschip Deventer. Ook werkten we samen met o.a. Peergroup, Grachtenfestival, I SOLISTI, Feikes Huis, Ulrike Quade Company, November Music Festival en Oranjewoud Festival. Onze begeleiding en dit stevige netwerk zorgen samen voor een (inter-)nationaal carrièreperspectief. 

Ook maker bij KASKO worden?
Bij de selectie van de makers kijkt KASKO naar talent, maar ook naar inventiviteit, authenticiteit, ondernemerschap en de wil om verder en breder te kijken dan alleen het maken van een mooie voorstelling. Muziektheater gaat ook over maatschappelijke betrokkenheid.

Ben je geïnteresseerd in een makerstraject bij KASKO? Gemiddeld één keer per jaar komen er enkele plekken vrij en houden we audities. Houd onze website en social media in de gaten voor nieuwe vacatures!